Back to top

La millora del sector de l'avellana: esperances en el 28-A

Unió de Pagesos té la mirada posada a les eleccions estatals. De fet, situen les seves esperances per aconseguir les eternes reclamacions del sector de l'avellana una vegada s'hagi constituït el nou govern estatal. Les peticions se centren en recuperar les ajudes per hectàrea, l'assegurança en la fruita seca i l'ajornament de les cotitzacions en la seguretat social.
La millora del sector de l'avellana: esperances en el 28-A.

Els pagesos i agricultors surten de nou a reivindicar-se amb vista a les eleccions estatals que es duran a terme aquest diumenge. Després de diverses manifestacions i tractorades per reclamar solucions a la crisi del sector de l'avellana, recorden les promeses que, fa pocs mesos, els havien arribat des de Madrid, i esperen que amb el nou govern central aquestes no queden en paper mullat.

D'altra banda, les reclamacions també passen per demanar una aplicació 'justa' de la Política Agrària Comuna i un repartiment equitatiu del valor afegit a la cadena alimentària.

També demanen l'IVA reduït del 10% en el gasoil professional, i subratllen la dificultat per accedir a l'ús de llavors i de material vegetal, així com la necessitat d'informar als consumidors sobre les diferents normatives pel que fa a fitosanitaris utilitzats en la producció agrària a la Unió Europea.