Back to top

La mobilitat entre regions, en mans de la Generalitat

En una entrevista al Resum de la Setmana de Canal Reus, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha explicat quins són els principals canvis de la fase 3.
Joan Sabaté

"No es permetrà la mobilitat entre regions sanitàries a la fase 3". Això és el que ha assegurat el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, en una entrevista aquest diumenge, 7 de juny, a Canal Reus.

Segon Sabaté, no serà fins al 21 de juny, data límit de l'estat d'alarma, quan es permetran aquests desplaçaments.


No obstant això, i segons el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a partir de la fase 3, les comunitats autònomes assumiran la gestió dels seus territoris i, per tant, si ho desitgen, podran permetre la mobilitat dels seus ciutadans entre les regions sanitàries de la seva mateixa comunitat, però en cap cas fora d'aquesta. 

La "nova normalitat", cada vegada més a prop 

Pel que fa a la "nova normalitat", i segons Sabaté, el govern espanyol ja està redactant el full de ruta que els ciutadans hauran de seguir fins que no hi hagi una vacuna. Una situació que, segons Sabaté, podria allargar-se un any. 

Els ajuntaments podrien destinar el superàvit 2019 a pal·liar els efectes de la Covid-19 

El subdelegat del govern espanyol assegura que "no hi ha una decisió presa" pel que fa a la demanda de molts ajuntaments de destinar el superàvit del 2019 a la crisi econòmica provocada per la pandèmia. "El govern espanyol ho està estudiant", assegura Joan Sabaté, qui no descarta que la proposta pugui arribar a bon port, però no al 100%, tal com demanen les administracions locals.

Entrevista completa

Paraules clau:

Notícies relacionades