Back to top

La moció de censura contra el Club Nàutic es paralitza

La mesa negociadora tan sols ha validat dues firmes de les noranta-cinc presentades en un inici. Ara, el procés es troba en mans de la burocràcia.
port

La moció de censura contra la junta directiva del Club Nàutic de Cambrils queda surant a l'aigua. De les noranta-cinc firmes que demanaven un canvi a l'entitat, tan sols dues han resultat ser vàlides.

El fet d'haver-se presentat sense adjuntar els DNI ha estat el motiu pel qual s'ha desestimat aquest procediment.

Es tracta d'un defecte de forma que es va notificar divendres passat, dia en què es va constituir la mesa negociadora formada per dues persones integrants de la moció, dues del club i una mediadora de la federació catalana de vela. De fet, és un reglament d'aquesta institució el que ha fet trontollar la validesa del document.

Segons ha pogut saber Canal Reus, la plataforma impulsora d'aquesta moció de censura ha presentat al·legacions al procés, per desconeixement d'aquest reglament privat. El procés està supeditat al Reglament intern de la Federació Catalana de la Vela i la Llei pública de l'esport. Els socis denunciants al·leguen que desconeixien aquesta norma que obliga als signants a presentar les firmes amb els DNI adjuntats. De fet, en un primer moment, es van presentar 96 signatures però se'n va descartar una considerada errònia. Del total, 95, només dues de socis estrangers van incloure el pertinent document d'identitat, sent les dues úniques considerades vàlides. Per aquest motiu, la taula negociadora va donar per desestimada la moció, obrint un període de tres dies hàbils per presentar al·legacions. Un termini que s'ha acabat la mitjanit de dimecres.

canalreus a telegram

Un defecte de forma per desconeixement del reglament

En declaracions a Canal Reus, representants de la plataforma que ha presentat la moció argumenten que no tenien constància d'aquest requisit per tirar endavant el procés i insisteixen que els estatuts del club no compten amb aquesta norma. Consideren que l'entitat ha utilitzat aquest recurs per donar per finalitzat el procés però asseguren que tot plegat no atura les motivacions dels socis signants.

Per tant, ara mateix el procés queda en mans de la burocràcia de la Federació Catalana de Vela, que haurà d'estudiar les al·legacions presentades. Si s'accepten, el club tindria l'oportunitat de respondre realitzant-ne unes altres que encara allargaria més el procés, que de moment porta quinze dies de travessia.

Paraules clau:

Notícies relacionades