Back to top

La moció de confiança torna a sobrevolar el ple

L'equip de govern municipal de Reus podria tornar a repetir el periple de l'exercici anterior per aprovar els pressupostos d'aquest 2018, quan tan sols fa sis mesos que es van donar llum verda als comptes.
La moció de confiança torna a sobrevolar el ple. Alcalde de Reus, Carles Pellicer.

La manca d'entesa entre l'equip de govern i l'oposició per donar el vistiplau als comptes va portar a l'alcalde de Carles Pellicer a posar sobre la taula una moció de confiança l'abril del 2017. En la sessió plenària extraordinària el batlle no va aconseguir superar-la, malgrat que necessitava majoria simple per guanyar-la.

Llavors es va obrir un període de trenta dies per tal que els grups de l'oposició presentessin un govern alternatiu al de Pellicer. Tanmateix, les discrepàncies de model de ciutat, ideològiques i, sobretot, les qüestions relacionades amb el procés independentista van impedir aliances. De fet, Ciutadans va proposar al PSC com a candidat de consens per desbancar Pellicer de l'alcaldia.

Ara bé, aquesta proposta no va ser ben rebuda per la CUP. Els cupaires s'erigien com l'alternativa per ser el grup municipal a l'oposició amb més regidors. Els socialistes van lamentar que no fructiferessin els acords mentre que els populars ja van considerar poc viable l'aritmètica. Tot plegat, va enfortir a l'alcalde i al PdeCAT ja que es van aprovar finalment els números per l'exercici anterior i els seus socis de govern, Esquerra i Ara Reus, s'han vist lligats de mans i peus perquè no han pogut sumar-se a cap moció de censura en el següent mig any.

Una jugada que es podria tornar a repetir pels comptes d'aquest 2018 perquè la situació política no ha variat gens. La CUP segueix reclamant accions que el govern municipal no vol assumir. El PSC no confia amb l'equip de Pellicer mentre que Ciutadans continua abanderant l'embat contra l'independentisme del govern a qui ha denunciat als jutjat per un delicte d'incitació a l'odi.