Back to top

La Mona, entre grups bombolla i a l’aire lliure

Diversos espais del Baix Camp s’han convertit en punts de trobada per a petits nuclis familiars que no han fallat a la tradició de menjar la Mona.

La nova realitat ha comportat una sèrie de canvis en la manera que tenim de relacionar-nos. Després d’un any de pandèmia, la tradició de menjar la Mona s’ha conservat, tot i que amb certs canvis. En grups més reduïts, diverses famílies del Baix Camp han optat per espais a l’aire lliure per compartir un àpat amb les persones més properes.
Ermites com la de les Borges del Camp han estat punt de trobada per grups de persones que han aprofitat el bon temps d’aquest Dilluns de Pasqua. 

mona borges

Es tracta d’una imatge ben diferent la que s’ha vist a l’ermita de Maspujols, on tradicionalment s’hi aplegaven visitants i veïns que enguany han preferit altres destinacions per menjar la Mona. 

maspujols

Un petit parèntesi que ha servit als fillols i filloles per fer la primera mossegada a les mones que els han regalat enguany els padrins i padrines. Tot plegat ben diferent a un any enrere, quan les restriccions van impedir que moltes famílies poguessin celebrar aquesta festivitat com és habitual.
Més enllà de la muntanya, la platja i les localitats costaneres també han estat destinacions escollides per aquesta data. Un exemple és la platja de la Llosa de Cambrils, que s’ha convertit en una zona de picnic amb taules separades.

cambrils

Malgrat tot, actualment menjar a l’aire lliure és d’una pràctica que les administracions superiors desaconsellen per reduir els contagis de coronavirus.

recomanacions

Paraules clau:

Notícies relacionades