Back to top

La natura del territori, ressentida després del temporal Gloria

Tres setmanes després dels aiguats provocats pel temporal Gloria, els espais naturals de la comarca segueixen sent testimoni de les nombroses destrosses que les pluges van ocasionar.
riera

La línia de costa de Miami Platja continua sent un reflex de la violència que ha demostrat el temporal Gloria. Quan es compleixen tres setmanes dels aiguats que van castigar durament la demarcació tarragonina, encara ara són visibles les cicatrius naturals a diferents poblacions.

Les cales Bot i el passeig marítim d'aquest nucli de Mont-roig del Camp encara tenen ferides obertes, amb destrosses que han obligat a tallar l'accés a vianants i curiosos. Després de la tempesta, amb una mica de calma, el consistori mont-rogenc va comptabilitzar les destrosses, que segons els càlculs dels tècnics, s'eleven fins als 4.871.539 euros.

En aquests comptes s'hi inclouen els danys en xarxes d'aigua, camins, parcs, enllumenat i recollida de residus que la mar ha retornat a la platja. D’aquest import, més d'un milió d'euros correspon als danys produïts en béns de titularitat municipal. La resta, més de tres milions i mig d'euros són competència de Costes de l’Estat.

Tot plegat, són els primers números que el consistori ha pogut fer després de les pluges, i recorden que poden variar en funció dels projectes que es duguin a terme.

D'igual forma que altres municipis afectats pel Gloria, Mont-roig es troba en tràmits d'acollir-se a les subvencions en atenció a determinades necessitats derivades de situacions d’emergència o de naturalesa catastròfica. Tenen temps fins el 26 de febrer per realitzar tota la burocràcia que implica aquest pas.

Cambrils organitza una jornada de neteja de platges

Per la seva part, Cambrils també es mobilitza per intentar suavitzar els estralls del temporal Gloria. Demà dissabte hi ha prevista una iniciativa per participar a una jornada de neteja de platges. L’acció mediambiental participativa es portarà a terme de 10 a 12 hores i tindrà com a punt de partida la desembocadura del Barranc Verge del Camí. L’Entitat Pública Empresarial Local Ingesol facilitarà bosses i guants, i personal operari de suport durant tota la jornada. Paral·lelament, a la riera de Maspujols pel seu pas per Cambrils, l'Agència Catalana de l'Aigua informa que s’està retirant la massa vegetal acumulada en el tram comprès entre el Camí de Vilafortuny i el mar. L’objectiu és garantir la lliure circulació de l’aigua i minimitzar el risc de desbordaments.

 

Notícies relacionades