Back to top

La neteja del pantà de Flix, una prioritat pel Ministeri

El ministre d’Agricultura, Alimientació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, assegura que la neteja del pantà de Flix, contaminat per l’empresa Ercros, és una de les prioritats de la seva cartera. Per la seva banda els treballadors de la companyia al municipi, que avui es reuneixen amb el president de la Generalitat, Artur Mas, han anunciat una vaga indefinida a partir del proper dilluns dia 11.

 

2 anys i 8 mesos. Aquest és el termini previst pels treballs de descontaminació del pantà de Flix, que comptaran amb una inversió total de 165 milions d’euros. Així ho anunciava aquest dimarts el ministre de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, responent una pregunta del senador Joan Sabaté. L’obra consisteix en eliminar uns 800MIL metres cúbics de llots contaminats.

 

Després de la protesta contra l’ERO d’Ercros, que més d’un miler de flixancos van protagonitzar dilluns a Barcelona, aquest dimecres representants del municipi i del comitè d’empresa es reuneixen amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per traslladar-li les seves preocupacions.

 

A més, l’ajuntament de Flix ha respost el silenci d’Ercros reforçant l’estratègia d’exigir a la companyia responsabilitats ambientals si finalment executa l’ERO, que afecta un 75% de la plantilla de la fàbrica del municipi. Per la seva banda, els treballadors han anunciat una vaga indefinida a partir del proper dilluns 11 de març.