Back to top

La Nit d'Artistes de Cambrils organitza el Carnaval més 'bandarra'

La sàtira és una de les premisses que tradicionalment envolta el Carnaval. A Cambrils, el Rei Carnestoltes arriba amb una comitiva política: es tracta de les caricatures dels polítics del municipi, que són interpretats pels membres de la Nit d'Artistes
Selfie CarNACval

Maquillatge, perruques i sàtira. Són els tres ingredients principals que mariden al Carnaval organitzat per la Nit d'Artistes de Cambrils. La comitiva carnavalesca cambrilenca no és ni de lluny, tradicional. Els membres de la NAC, gràcies a la feina d'alumnes i professores de  caracterització i perruqueria de l'Institut Cal·lípolis, es converteixen per un dia, en la imitació de la classe política del municipi. Segons la professora Remei Calvet, el més difícil és adaptar les faccions dels protagonistes als actors mitjançant calotes i perruques. Fa dos anys que el centre posa el seu granet de sorra en aquest esdeveniment que ja s'ha convertit en tota una tradició al municipi. Les alumnes que hi participen s'escullen mitjançant un sorteig i alhora, la seva implicació els val un contracte de pràctiques per les tasques que hi realitzen.

Pel que fa a la Nit d'Artistes de Cambrils, fa sis anys que organitza l'entrada del Rei Carnestoltes a la sala de plens de Cambrils. Allí, presideix una sessió plenària extraordinària on la ironia i l'actualitat més rabiosa hi són ben presents. Tal com explica el tresorer de la NAC, Marc Luque, el guió de la representació es va tancar una setmana abans de l'estrena, a causa de les darreres informacions que s'han publicat relacionades amb l'esfera política de la ciutat.

Un cop maquillats, és moment d'irrompre a la casa de la Vila. Acompanyats per una xaranga i la ciutadania, la sala de plens es queda petita en un ple que té de tot menys seriositat. A partir d'aquí, la disbauxa s'apodera de Cambrils, encapçalada pel Rei Carnestoltes Kagarrieres VIII, encara que només fins dimecres, dia en què s'enterrarà la sardina.