Back to top

La Nit del Foc de Cambrils, preparada per a fer història

JONATÁN SORIANO

L'espectacle arriba als vint-i-cinc anys aquest pròxim dissabte. Una fita històrica que comptarà amb algunes sorpreses i que busca retre homenatge a un dels actes festius més potents del municipi. 

Si algú és susceptible de jutjar la festa major d'un poble igual a la de l'any passat li seria convenient passejar per Cambrils aquests dies. I és que s'apropa una nova edició de la Nit del Foc. La vint-i-cinquena, concretament. Un moment històric per a la colla gegantera Tota l'Endenga, que organitza l'acte, i per a tot el poble, que any rere any espera aquest moment com un dels esdeveniments més impactants de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

"La gent de la colla no necessita cap motivació extraordinària per estar preparada per a la Nit del Foc. Això sí, aquesta xifra imposa una mica pel seu significat i tenim com una cosa darrere que ens fa estar molt contents", assegura el membre de la junta de la colla gegantera Tota l'Endenga, Joan Estrada. 

Hi hauran sorpreses. Per exemple a l'encesa a la plaça de la Vila, que serà més forta que altres anys. També amb la participació dels diables de Sóller. O bé amb un final particular, del qual, des de la colla, no han volgut explicar cap detall. Tot i que a l'entitat intenten viure-ho amb humilitat i discreció, ningú rebutja el sentiment especial que els hi provoca celebrar el quart de segle. 

"Encara que sigui la número vint-i-cinc totes les nits les hem enfocat a gaudir i a donar espectacle al poble. Sí que enguany ens podem sentir orgullosos de saber que fa vint-i-cinc anys que organitzem la mateixa festa i que ha tingut un bona repercussió entre la resta de colles", defensa el cap de colla, Josep Maria Madéu. 

Un vinticinquè aniversari que coincideix també amb una nova edició de la biennal trobada de gegants, que enguany aplegarà a quinze colles de tot el territori.