Back to top

La Nit del Foc dóna llum a la Mare de Déu del Camí

En el marc de les festes de la Mare de Déu del Camí, Cambrils ha celebrat la 27a. nit del foc. És una festa molt esperada pels amants de la pólvora, i és que nombroses colles de diables i bèsties de foc vénen de diferents poblacions per participar en aquesta concorreguda festa.
nit del foc

Foc, llum, pólvora i gresca a dojo. Els carrers de Cambrils s'han omplert aquest dissabte de diables per celebrar una nova edició de la nit del Foc. En un espectacle de llum i pirotècnia, que ha arrencat de la plaça de la Vila, les colles de diables i les bèsties de foc han anat oferint els seus balls diabòlics en una festa que els cambrilencs viuen amb molta intensitat.

És una festa amb molta tradició i on l'èxit està assegurat. Segons Joan Estrada un dels organitzadors i membre de la colla gegantera Tota L'Endenga, "la pólvora que es tira és brutal. La nit del foc de Cambrils és una de foc que ja té molta tradició, i la gent que ve a participar, les colles que ens ho demanen, doncs volen quedar molt bé, i tiren sempre la màxima quantitat dels seus artilugis pirotècnics que usin per les bèsties, o les carretilles, o els surtidors, o els francesos que s'utilitzen, intenta tothom donar el màxim de sí mateix".

La cercavila de foc, on hi participen una desena de colles vingudes de fora juntament amb les colles locals, finalitza a la plaça del Setge, on esclata un gran espectacle pirotècnic.

Notícies relacionades