Back to top

La Nit del Foc encén la metxa de cara dissabte

La Nit del Foc es prepara per omplir el barri antic de Cambrils d'espurnes aquest dissabte 31 d'agost. Al voltant de la Plaça de la Vila, hi tindran lloc el correfoc infantil, el correfoc amb encesa i finalment, l'espectacle pirotècnic. També hi haurà un concert al Parc del Pinaret a càrrec de Pepet i Marieta i Dalton Bang.
Nit del Foc

La Nit del Foc de Cambrils celebra la seva 28a edició. En el marc de les festes de la Mare de Déu del Camí, aquesta celebració és una de les més esperades pels amants de la pólvora i els espectacles de pirotècnia, ja que hi participen diverses colles de diables i bèsties de foc vingudes d'arreu de Catalunya.

En el correfoc infantil, els Diablons d'Alforja, els Diables Infantils Els Cagarrieres de Cambrils, la Cabra Petita de Reus, la Víbria Petita de Tarragona i la Farnaqueta de Cambrils. Les altres colles que hi participen són els Consellers de l'Avern de Montbrió del Camp, l'Espanta-Rucs de Sant Jaume dels Domenys, el Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell, el Drac de Sant Roc de Tarragona, el Pegàs de l'ACH el Drac d'Or, la Colla de Diables del Catllar, els Diables de Riudoms, la Colla de diables Els Cagarrieres i la Galera de Cambrils, el Grup de Timbalers Cop de Cap, el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones, el Lluert i la Farnaca de Cambrils.

La Nit del Foc va néixer de la mà de la colla gegantera de Cambrils Tota L'Endenga per introduir una activitat nocturna dins la trobada de gegants anual. Un fet insòlit tractant-se d'una colla sense tradició de foc en un inici. Al llarg d'aquests anys, l'esdeveniment ha anat evolucionant fins al que coneixem avui en dia, on hi té lloc un correfoc infantil, un d'adults i un espectacle pirotècnic final a la Plaça del Setge.

Els organitzadors han anunciat que l'encesa inicial d'enguany trencarà amb el patró que s'havia seguit en els últims anys, tot i que no han volgut revelar la sorpresa.

cartell foc