Back to top

La nova flota municipal és elèctrica i d'ús compartit

L'Ajuntament de Reus ha renovat la seva flota amb una desena de vehicles elèctrics, retirant els setze de combustió que hi havia fins ara. Amb l'objectiu de transformar Reus en una smartcity sostenible, els nous vehicles seran d'ús compartit entre els empleats públics.
Nova flota municipal

Una desena d'automòbils elèctrics substituiran a partir dels propers dies els setze vehicles de combustió que l'Ajuntament disposa. El canvi, a favor de la sostenibilitat, va més enllà. Els vuit cotxes i les dues furgonetes de la nova flota municipal seran d'ús compartit entre els treballadors del consistori, per la qual cosa s'incrementarà d'un 10 al 30% el temps d'ús d'aquests vehicles.

La iniciativa que rep el nom de 'car-sharing' és una proposta capdavantera a l'estat, sent Reus la primera ciutat que aposta per aquest sistema de gestió smart i sostenible. Els vehicles de la nova flota municipals es poden reservar a través d'una aplicació per a mòbils amb la qual els empleats públics trien el vehicle més proper i en reserven hora.

La renovació de la flota i la posada en marxa del sistema intel·ligent del car-sharing coincideix amb la primera prova pilot a tota Europa que Toyota està fent a Reus del seu projecte Yuko de car-sharing corporatiu.

Paraules clau: