Back to top

La nova llei dels fitxatges continua generant debat

Des del passat 12 de maig del 2019, totes les empreses tenen l'obligació de registrar l'horari de la jornada laboral dels seus treballadors.
empresa

Ja fa 8 mesos que les empreses tenen l'obligació de controlar i deixar registrat l'entrada i la sortida de tots els seus treballadors. Concretament, ho fan des que va entrar en vigor la llei el passat 12 de maig del 2019, arran d'un reial decret del 8 de març del mateix any, amb la voluntat d'acabar amb la precarietat laboral i evitar, així que es fessin hores extres no remunerades.

En aquest sentit, i com a curiositat, durant l'últim trimestre del 2018, més de 800.000 treballadors de tot l'estat espanyol van fer hores extres i només la meitat d'aquest les van cobrar.

El sindicat CGT Baix Camp i Priorat es mostra escèptic

Ara, i amb aquests nous mecanismes per controlar els fitxatges s'espera que això no passi. No obstant això, són molts els que es mostren escèptics, com és el cas del sindicat CGT del Baix Camp i el Priorat, els quals ja han recollit més d'una queixa, segons assegura el seu secretari, Miguel Moya.

PIMEC es mostra positiu, però no del tot

Des de PIMEC es mostren més positius, però no del tot. "A PIMEC sempre som positiu, però s'ha de dir que aquesta llei va entrar de pressa i corrents", assegura el director del departament de Tecnologia i Innovació de PIMEC, Andreu Bru, i afegeix que es tracta d'una llei "pensant en positiu i pensant en els treballadors", però que es van deixar moltes coses a l'aire que encara, avui dia, generen debat.

Paraules clau: