Back to top

La Nova Moixiganga de Reus Circ Social agafa forma

Reus Circ Social ha presentat la Nova Moixiganga. Una iniciativa que vol recuperar aquests balls acrobàtics a Reus amb la seva intenció de ser un exemple de cohesió social i demostrar que la festa major ha d'estar oberta a tothom.
La Nova Moixiganga agafa forma

Recuperar la tradició acrobàtica i reflectir el teixit social de Reus. Aquest és l'objectiu de la Nova Moixiganga, una iniciativa nascuda de Reus Circ Social que té com a objectiu retornar aquesta representació desapareguda a la capital del Baix Camp. El projecte també vol reivindicar una festa major per a tots, donat que els integrants del grup són de diferents nacionalitats, alguns dels quals, menors no acompanyats. "Volíem connectar les idees de tradició i progrés: que els nois recuperessin les tradicions d'on han vingut i les posessin a disposició de la societat per poder fer alguna cosa nova", explica el president ONG Grans Projectes Solidaris, Rafael Arencón.

La moixiganga és una manifestació festiva que varia segons els municipis i ciutats, però que té com a tret comú a tot arreu l'espectacularitat de les seves construccions humanes. "En el cas de Reus, és un element festiu documentat a la segona meitat del segle XVIII i també al primer terç del segle XIX, què és el moment en què ja el màxim de manifestacions festives a totes les festes majors", diu l'etnòleg, Salvador Palomar.

La primera actuació de la moixiganga serà el 18 de juny a les 7 de la tarda a la plaça de la Patacada, i la intenció és poder entrar al Seguici Festiu l'any 2020. Hem pogut veure com és un assaig del grup de la Nova Moixiganga i conèixer els seus integrants.

Paraules clau: