Back to top

La nova ordenança d'animals aposta per la tinença responsable

El text posa especial èmfasi en la protecció de les mascotes, així com també en els deures i obligacions dels propietaris. Una de les principals línies de regulació és el cens municipal i la identificació dels animals.
l'ordenança vetlla per la tinença responsable

L'Ajuntament de Reus ha presentat la nova proposta d'ordenança de protecció, benestar i convivència amb els animals de companyia i la fauna urbana, un text que té com a objectiu regular i promoure la tinença responsable d'animals, incentivant la pedagogia i deixant enrere la sanció directa i el càstig. Aquest nou text substitueix l'ordenança actualment vigent, aprovada el setembre de 1990 i regula nous aspectes, com el cens municipal i la identificació dels animals de companyia. "Des de que s'ha començat a dinamitzar la campanya 'No et perdis', hem censat un total de 4744 gossos. El fet de tenir un cens únic és per poder garantir la seguretat dels animals", explica el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio.

Un dels altres aspectes que regularà la nova ordenança és la tinença d'animals exòtics o salvatges, com és el cas dels coloms. Una qüestió que l'Ajuntament va titllar de 'problema' a la ciutat, i que continua treballant per disminuir la població 30.000 aus que hi ha a la ciutat. "Des del punt de vista tècnic estem esperant a què surti la licitació per poder posar entre 6 i 8 punts distribuïdors de pinso esterilitzant", afegeix el regidor.

El text, que el Govern de Reus portarà a votació el proper dilluns 15 d'octubre al plenari de l'Ajuntament, també regula altres aspectes, com la prohibició de venda d'animals a la via pública i la seva exposició com a reclam comercial, així com també el control de les colònies de gats i la tinença de gossos perillosos. A hores d'ara, la nova versió de l'ordenança no compta amb el suport del partit socialista ni de la CUP.