Back to top

La nova rectora de la URV presenta el seu nou equip

Maria José Figueras és oficialment la nova rectora de la Universitat Rovira i Virgili. Aquest dimarts s'ha fet la presentació del seu equip al Campus Catalunya on hi han assistit la Consellera d'Empres Maria Àngels Chacón i el nou president d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau. Durant l'acte la consellera ha explicat la necessitat de treballar pel Pacte Nacional d'Universitats i per la reducció de les taxes.
La nova rectora de la URV encara el repte volent una millora del finançament de la institució

La primera rectora que té la URV, Maria José Figueras ha presentat el seu nou equip. En l'acte hi ha assistit Maria Àngels Chacón, consellera d'empresa DE LA Generalitat de Catalunya, i totes dues han firmat el document acreditatiu del nomenament de la catedràtica. Figueras afronta el càrrec amb la premissa de millorar el finançament de la Universitat i poder rebaixar les taxes universitàries.

La nova rectora ha explicat que "entenc que és una qüestió de responsabilitat. Es dóna quan es pot donar i es restringeix quan no es pot donar i amb aquest ànim nosaltres hem de seguir demanat millors dotacions però dins de les possibilitats del nostre país".

Per altra banda la consellera també ha matisat la necessitat d'afrontar una reformulació dels estudis superiors basats amb del Pacte Nacional d'Universitats i també ha fet èmfasi en la necessitat de reduir les taxes en les matrícules universitàries.

La consellera ha explicat que "des del departament d'Universitat que és el que nosaltres proposarem?, reunir-nos amb el departament d'economia i parlar de tots aquests temes, però en la compareixença que vaig fer al Parlament vam proposar que progressivament hem d'anar aplicant una reducció del que són les taxes".

Maria José Figueras és la nova rectora després de guanyar les eleccions universitàries del passat 15 de maig.

Notícies relacionades