Back to top

La PAH critica els fanalets i l'Ajuntament es defensa

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca considera també insultant la mesura de l'Ajuntament de Reus que vam conèixer la setmana passada i amb la que es posava a disposició de les famílies amb una urgència una dotzena de fanalets per evitar que s'encenguin espelmes a casa.
Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

La PAH  assegura que cada dia hi ha més famílies amb vulnerabilitat econòmica i que tenen problemes per pagar els rebuts energètics. Consideren vergonyants les polítiques de Serveis Socials de l'Ajuntament per lluitar contra tot plegat i reclamen mesures valentes per defensar els més desfavorits. Creuen que la pobresa energètica hauria d'entrar en campanya durant les municipals.

La PAH també reclama que siguin les empreses subministradores d'energia les que es facin càrrec dels deutes d'aquelles famílies que no poden pagar les factures. Titllen les companyies de mafioses i d'immensament riques i reclamen  que no escanyin els ciutadans vulnerables. Tot plegat després que es conegués que l'Ajuntament de Reus posava en marxa un sistema de préstec de fanalets per aquelles famílies que es trobaven en una situació d'emergència. Aquest dimecres la regidora de Serveis Socials ha volgut respondre a les crítiques rebudes i ha assegurat que tot plegat és una més de les mesures que es posen a disposició dels més necessitats. Ha volgut recalcar que l'any passat es van destinar més de 300.000 euros en ajudes i que enguany està prevista una dotació idèntica. Reclama també, que no s'utilitzi la pobresa energètica per esgarrapar vots.

Vilella critica que no existeix voluntat per part dels òrgans polítics, judicials i empresarials competents per posar-se d'acord i abordar la pobresa energètica amb determinació.

Paraules clau: