La permanència haurà d'esperar

El Club de Futbol Reus Deportiu perd per la mínima contra el Còrdova (0-1) després d'un partit dominat pels verd-i-blancs. Els roig-i-negres hauran d'esperar a sumar els tres punts que els transportarien a tocar de l'anhelada permanència.
Ramon Folch al Còrdova - Reus

Els roig-i-negres deixen escapar un empat que convenia, i molt, als de Natxo González. Un gol de Rodri al minut 85 ha sentenciat un Reus que no ha tingut marge de maniobra. Edgar Badía ha tret tres ocasions clares de gol, i com sempre, una defensa de notable ha evitat un resultat més ampli pels califes.

En la trenta-vuitena jornada de lliga i a falta de cinc partits per finalitzar la competició regular, Natxo González ha decidit apostar per les rotacions. El fitxatge d'hivern Marcos Tébar ha entrat de titular substituint a López Garai. Miramón i Melli repeteixen a la defensa. El jugador andalús està gaudint ara de més minuts que mai després de fer un gran partit al Nou Estadi. Jorge Díaz ha estat titular suplint la lesió Querol. Atienza, segueix sent baixa.

La primera ocasió ha arribat al minut sis per part del conjunt cordovès. Edgar Badia ha aturat un xut de Pedro Ríos sense problemes. El Reus ha sortit tancat darrere davant un Còrdova molt ofensiu. Ramón Folch però ha aconseguit ficat la por al cos després d'un xut de falta de Vítor Silva que ha sortit desviat. El mig centre ha rematat una jugada col·lectiva que ha acabat a les mans de Kiezek. A partir d'aquí, els roig-i-negres s'han trobat més còmodes al camp i han gaudit de les millors ocasions de la primera part. Després d'una gran combinació entre Vítor, Jorge Díaz i Folch, aquest últim ha enviat la pilota per sobre el travesser. Ha estat l'ocasió més clara d'aquesta primera part. El Reus ha continuat amb l'excel·lent dinàmica defensiva que el caracteritza.

La segona meitat ha estat verd-i-blanca. Els roig-i-negres han continuat amb la dinàmica defensiva de la primera meitat i esperant el contracop per crear perill. Però solament un xut desviat d'Haro ha aconseguit fer tremolar la porteria rival. El Còrdova ha seguit insistint per banda amb un dels homes del partit, Pedro Ríos, que ha provat una centrada de córner sense sort. L'extrem ha fet lluir avui Edgar Badía després de dues ocasions que el porter reusenc ha desviat "in extremis".

El Reus no ha vist més porteria, al contrari que els califes. Al minut 69 el mur roig-i-negre ha fet una parada impossible a Lara. Res ha pogut parar però Rodri, que al minut 85 ha rematat una pilota servida de córner per transformar l'1 a 0 definitiu.

Amb aquesta derrota els del Baix Camp mantenen la desena posició amb 48 punts. Els mateixos que el Lugo i el Numància, La distància dels llocs de descens no s'amplia i el Reus segueix a sis punts de l'infern de la Segona B. El pròxim partit dels roig-i-negres serà a l'Estadi Municipal el dissabte 20 de maig contra el Sevilla Atlètic, novè classificat a 4 punts dels reusencs.

La fitxa del partit

Còrdova CF: Kieszek, Antoñito (Alfaro 81’), Caro, Deivid, Bittolo, Edu Ramos (Markovic 66’), Aguza, Pedro Ríos, Javi Lara, Javi Galán, Piovaccari (Rodri 74’)

CF Reus Deportiu: Edgar Badia, Benito, Olmo, Melli, Miramón, Folch, Tébar, Vítor (López Garai 78’), Haro (Ricardo Vaz 58’), Jorge Díaz (Ángel Martínez 68’), Mayor

Gols: 1-0 Rodri (86')

Targetes: pels locals Piovaccari (86'), Pedro Ríos (87’) i pels visitants Benito (69'), Ramon Folch (82'), Ángel Martínez (90’) i Máyor (90’)

Incidències: Partit corresponent a la jornada 38 de la Liga123, disputat al Nuevo Arcángel de Còrdova.