Back to top

La plaça d'Anton Borrell, epicentre independentista a Reus

La zona central del parc de Sant Jordi ha acollit finalment una de les mobilitzacions previstes a Catalunya per l'11S.

Prop de dues-centes persones han assistit als actes convocats per les entitats sobiranistes a la plaça d'Anton Borrell. La pandèmia no ha estat un impediment ni pels encarregats de l'esdeveniment ni pels assistents, que no han volgut deixar de reivindicar-se durant la Diada malgrat el context actual. No hi ha hagut un ple absolut, però gairebé.

El grup Terra Ferma ha amenitzat l'inici de l'acte, amb l'entrada dels concurrents. Després, s'ha iniciat un seguit de discursos, amb la intervenció de professionals de l'àmbit educatiu, sanitari i representants del món sindicalista i sobiranista. Per acabar l'esdeveniment, l'Orfeó Reusenc ha cantat l'himne nacional de Catalunya.

La manifestació de l'EIC, també a l'Anton Borrell

Enguany, en el que és la primera Diada marcada per la COVID-19, no s'ha pogut realitzar la ja tradicional manifestació pel centre de la ciutat organitzada per l'Esquerra Independentista del Camp. Tot i això, els col·lectius que l'agrupen també han realitzat un acte a la mateixa Anton Borrell.

La plaça d'Anton Borrell, epicentre independentista a Reus

FOTOS: Mireia Jansà 

Aquest també ha omplert gairebé tot l'aforament disponible a la plaça. En aquesta ocasió, la mateixa Esquerra Independentista del Camp ha llegit un manifest en representació de tots els organismes que la componen.

La seguretat també hi ha estat present

Les mesures de seguretat han estat les principals protagonistes a l'entrada al recinte: gel hidroalcohòlic, presa de la temperatura, cadires amb 2 metres de distància i mascareta posada.

Paraules clau:

Notícies relacionades