Back to top

La plaça del Bisbe Grau estrena nova imatge

Aquest dissabte s'han inaugurat les obres de remodelació de la plaça del Bisbe Grau, al barri del Carme. El projecte és un dels catorze guanyadors dels pressupostos participatius de l'any passat.
inauguració bisbe grau

Parlaments per part de les autoritats locals, un repàs a la vida del bisbe Grau, amb la casa natal just davant de la plaça, i la destapada de la placa, han donat pas a la inauguració de les obres de remodelació de la plaça del Bisbe Grau, ubicada al barri del Carme. Entre les millores de l'espai, la pavimentació del terra, un enllumenat nou i la col·locació de bancs i una paperera. Tot plegat, segons el president de l'associació de veïns del barri, Josep Machado, amb l'objectiu de disposar d'un espai de trobada i fomentar la convivència entre els veïns de la zona: "és la idea, una mica la convivència, la germanor, que la gent pugui disfrutar, perquè abans, aquí, això eren gossos... i tot ple de porqueria. Fins i tot, una anècdota de l'altre dia, d'un senyor que diu: per què no l'heu deixat com estava? Que no és d'aquí, perquè si hagués sigut del barri segurament no hauria dit això; diu: estava millor perquè podíem entrar amb els gossos i ara no podem. Dic: escolti, aquí a dalt hi ha un pipican".

L'actuació, amb un pressupost de 15 mil euros, parteix d'un proposta ciutadana que va sortir escollida entre els projectes presentats en els pressupostos participatius de l'any passat. Uns projectes que es troben en diferents fases d'execució o licitació, tal i com explica la regidora de Participació Montserrat Flores: "n'hi ha d'altres que estan a punt de posar-se en funcionament, tenim una zona de jocs infantils al barri Montserrat, tenim els elements de joc adaptats en diferents parcs de la ciutat, que estan ja instal·lant-se i que properament podran utilitzar-se, i d'altres que estan encara en la fase de licitació, de poder pensar com es realitzen, i en els propers mesos anar-los veient".

L'esdeveniment s'ha convertit en una festa que ha comptat amb l'acompanyament dels gegants del barri del Carme de la Colla Gegantera dels Alegre i un pica-pica.

 

 

 

Notícies relacionades