Back to top

La plaça Mercadal s'omple per defensar els drets de les dones

Més de 2.500 persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça Mercadal en motiu de la vaga feminista per defensar els drets de les dones i fer mostra de rebuig al masclisme.
mani 8m

Crits de "no esteu soles" i "visca la lluita feminista" han inundat la plaça mercadal aquest migdia en defensa als drets de les dones i en contra del masclisme en una concentració que ha agrupat més de 2.500 persones.

Durant l'acte s'ha fet diversos parlaments de la mà de la plataforma 8M que agrupa diverses entitats feministes, sindicats alternatius i moviments socials.

mani8m

En la jornada no hi han faltat els Avis per la Llibertat, que han estat rebuts a la plaça amb aplaudiments i crits de suport. La vaga d'avui és el resultat de l'esforç de tot un any, ja que el 8 de maig de l'any passat ja se'n volia convocar una però no va ser possible per la manca de mitjans de promoció. Enguany però, aquesta vaga ha estat possible i el seguiment ha estat important

vaga 8M

Després de la concentració s'ha iniciat una marxa per diferents carrers de la ciutat. Prop de 200 països s'han sumats a la iniciativa i avui també han fet vaga.

8m

 

Notícies relacionades