Back to top

La plantada i els balls protagonitzen la Festa de l'Arbre de Maig

Des de divendres i durant el cap de setmana la plaça de la Patacada de Reus s'ha convertit en una festa de benvinguda a la primavera. Es tracta de la Segona Festa de l'Arbre de Maig, que va recuperar l'any passat la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, i que té els seus orígens al segle XVI.
dansa tradicional

La festa té com a element principal un pi que es planta al mig de la plaça, tal com es va poder viure aquest divendres. Un dels objectius primordials de la celebració és fer trobades amb altres grups dansaires per mostrar a Reus les danses tradicionals d'altres punts del territori. Enguany, tal i com explica la presidenta de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, Helena Sardà, les convidades han estat els Arquets de Tàrrega, "perquè és un altre ball de Cercolets diferent", i el Ball de Panderos de Vilafranca del Penedès, "és un ball que no es fa aquí a Reus i teníem ganes que la gent veiés que hi ha altres tipus de balls que es fan per Catalunya".

L'amfitrió ha estat el Ball de Mossèn Joan de Vic de Reus, que enguany celebra els 35 anys d'història. Les tres agrupacions de dansa tradicionals han mostrat els seus balls al mig de la plaça després de ballar, en cercavila, per diferents carrers del centre de Reus. Sardà ha afegit que "ens agradaria seguir amb aquesta festa, sabem que és difícil fer cultura tradicional i popular fora de Festa Major de Sant Pere i Misericòrdia, i la intenció és seguir aquí, en aquesta plaça, i cada vegada fer més gran la festa".

Enguany la celebració ha canviat d'ubicació, passant de la plaça de la Farinera a la de la Patacada, i això ha permès plantar l'arbre al terra.

Paraules clau:

Notícies relacionades