Back to top

La pluja no desllueix Completes

S'ha protegit la pólvora amb plàstics i s'ha escurçat la durada d'alguns balls per garantir que la Tronada es pogués dur a terme
Festa MAjor

Després d'unes setmanes d'intensa calor, l'amenaça de pluja ha estat ben present durant tot la tarda prèvia a l'anada de completes. Tot i això, al final, s'ha pogut celebrar un dels actes més emblemàtics i esperats de la Festa Major de Sant Pere.

Per garantir que la tronada es pogués dur a terme s'han pres diverses mesures, entre elles protegir la pólvora amb plàstics i escurçar la durada d'alguns balls.Com per exemple els Gegants han eliminat els passos dobles per agilitzar la tornada de Completes.

Tot el Seguici ha escalfat motors al Mercadal a l’espera d’enfilar carrer Major avall, direcció la Prioral de Sant Pere. Un recorregut curt, però intens i emotiu. Intens perquè, per a molts, marca l’inici de dos dies d’activitat pràcticament ininterrompuda; emotiu perquè, per a d’altres, indica l’inici de la traca final de la Festa Major de Sant Pere.

Aniversaris i reconeixements

Aquest any, el protagonisme ha recaigut de manera més especial en alguns dels grups festius. En aquest sentit, un dels més notables ha estat pel bou de Reus que ha celebrat el seu 675 'aniversari'  integrant-se de manera puntual i extraordinària al Seguici. 

Però la Bèstia, que commemora aquesta centenària constància de la presència del primer bou festiu a la ciutat, registrada durant la fira de Sant Jaume, no ha estat l'únic element del seguici que està de celebració. També el Ball de Cavallets celebra, aquest 2018, les dues dècades de la recuperació d'aquesta tradició a Reus. En aquest cas, ja van rebre un primer reconeixement aquest dimarts sent la colla convidada a la Nit de fer l'Índiu.

Una de les sorpreses de la nit l'ha donat el Ball de Mossèn Joan de Vic que, en motiu dels 35 anys de la recuperació d'aquest  element del seguici, han estrenat uns vestits nous.

Els Xiquets de Reus han pujat el tradicional pilar caminant, moment en què han arrencat l'aplaudiment a tots els ciutadans presents a la plaça.

festa major

Xiulada a les autoritats i crits de "llibertat presos polítics"

Més enllà del seguici, un altre dels focus d'atenció s'ha situat en l'esfera política. En la tònica de les darreres vigílies, les autoritats han estat xiulades pel públic al tornar de la Prioral de Sant Pere. En aquesta ocasió, convé recordar les polèmiques generades pel grup de Ciutadans que s'han absentat de tots els actes institucionals de la Festa Major d'enguany.

També s'han sentit nombrosos crits reclamant la llibertat dels presos políticsi la independència de Catalunya.

En tornar al Mercadal, el moment esperat. La segona tronada de Sant Pere. L’honor d’encendre-la aquest 2018 ha estat de Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, la qual ha participat a la processó d’anada i tornada del seguici a l’ofici de Completes.

A continuació, un castell de focs artificials plantat al bell mig de la plaça, que recupera la forma dels espectacles pirotècnics del passat ha servit per acomiadar aquesta data assenyalada del calendari festiu reusenc

foc

 

 

Notícies relacionades