Back to top

La pluja suspèn el concert groc de Mont-roig, però no l'espectacle

La pluja ha obligat a suspendre el concert groc que s'havia de celebrar aquest dissabte a Mont-roig en favor dels advocats voluntaris de l'1 d'octubre. La meteorologia, però, no ha impedit que els congregats gaudissin d'una actuació improvisada amb els músics del cartell, com Fito Luri, Guillem Anguera, Clara Colom del grup Roba Estesa, o Xavi Ciurans de Gertrudis.
músics

Una estona prèvia a l'inici del concert la pluja ja amenaçava l'acte, però les ganes de tirar-lo endavant feia que es resistissin a suspendre'l. Arribada l'hora, però, els problemes amb la pluja i el corrent elèctric van fer impossible dur-lo a terme, i juntament amb el centenar llarg de persones que s'havien apropat al parc Maria Martori, on estava previst el concert, els músics van fer una actuació improvisada, acústica, i molt propera al públic.

La idea de fer aquest concert solidari va sortir dels propis músics, i concretament de Fito Luri, quan es va saber que l'associació d'advocats voluntaris de l'1 d'octubre de Reus havia de pagar 2.000 euros per continuar amb la querella interposada a la Guàrdia Civil. Tal i com explica el president de l'Associació d'Advocats Voluntaris de l'1 d'Octubre, Salvador Mestre, "la iniciativa va sorgir arran de posar en coneixement de la ciutadania que s'havia demanat, per part del jutjat, una caució a l'Associació de dos mil euros per continuar amb la querella que s'havia interposat contra la Guàrdia Civil pels fets de l'1 d'octubre aquí a Mont-roig on van actuar violentament, van llençar gasos lacrimògens". Un dels músics que es va sumar a la iniciativa, el mont-rogenc Guillem Anguera, explica que "el Fito Luri, a través de les xarxes, va dir que podria ser una bona proposta el fet de fer un concert solidari per recaptar diners que anés directament als advocats voluntaris de l'1 d'octubre i per la causa, i en el moment que me'n vaig assabentar, doncs també m'hi vaig sumar, i com jo, altres companys músics".

A banda de l'Associació d'Advocats Voluntaris de Reus, a la iniciativa també s'hi han sumat l'Assemblea Catalana de Mont-roig del Camp i Òmnium Baix Camp. Ara els promotors del concert groc hauran de buscar una nova data per fer-lo.

Notícies relacionades