Back to top

La pluja torna a fer la guitza al Tastaverd

Després d'haver-se hagut d'ajornar pel mal temps, aquest dissabte Riudecanyes ha viscut l'onzena edició de la Fira Tastaverd. La festa, però, no ha estat exempta de pluja. Malgrat tot s'ha pogut celebrar amb normalitat. Això sí, segur que la inseguretat meteorològica ha fet que alguns possibles visitants s'ho repensessin.
visitants

Sembla que la pluja no ha volgut abandonar la Fira Tastaverd d'enguany, i cap al migdia i durant la tarda ha fet acte de presència. Però res ha impedit la celebració d'aquesta festa que va néixer amb la voluntat de promoure els valors de l'agricultura tradicional i ecològica, i els seus productes. Sobre l'aplaçament de la fira, l'alcalde de Riudecanyes, Josep M. Tost, diu que "el problema principal ha estat doblar la feina, perquè molta gent havia preparat les coses pel dia 23 de març, que era el primer dia, i ara hem hagut de doblar esforços, evidentment doblar un seguit de despeses que hem hagut de repetir, però a la gent li fa molta il·lusió i treballa amb molta il·lusió, i porten moltes nits i setmanes treballant perquè això funcioni i surti bé."

En el marc del Tastaverd, o la Fira dels Sentits, els carrers de Riudecanyes s'han omplert d'un centenar de paradetes que han ofert als visitants productes artesanals i de proximitat, una mostra d'oficis antics, jocs tradicionals, tallers per a la canalla, espectacles i ambientació de còmic, perquè enguany el Tastaverd ha girat entorn el còmic. Tal i com explica la presidenta del Grup de Dones, Tere Vilella, "hi ha un munt de gent que són voluntaris, i les entitats, cada una, doncs fem... nosaltres tenim aquesta casa, uns altres els deixen una altra entrada, i aquí muntem cadascú el seu xiringuito, i som els que ens disfressem, i fem una miqueta l'ambient del tema que va la fira". Míriam Gertrudix, membre Grup de Teatre del Tastaverd i del Grup de Joves, diu que "és un dia molt esperat, de fet, per exemple quan es va suspendre, es notava molt l'ambient de tristesa perquè és un dia on tothom col·labora, un dia molt festiu, bàsicament com la festa major".

Enguany, com ja és habitual, hi ha tornat a participar l'Antoni Parés amb una de les seves col·leccions: "jo sóc col·leccionista de moltes coses, aquí cada any pujo amb coses diferents. Enguany em van trucar que era del còmic, i jo tenia aquestes col·leccions del Patufet, principalment, i en acabat, un recull d'altres coses. El més antic que tenim aquí és una revista que es deia El Cucut que és del 1908".

Una quinzena d'entitats han ajudat a fer realitat la festa que, un any més, ha atret milers de visitants.

Notícies relacionades