Back to top

La pobresa continua sent el principal àmbit d'actuació de la Creu Roja a Reus

Durant l'any 2017, la Creu Roja de Reus ha atès un total de 3.713 persones, de les quals més de 1.300 viuen situacions de pobresa. I és que segons l'organització, aquesta situació precària s'està cronificant.
La pobresa continua sent el principal àmbit d'actuació de la Creu Roja a Reus

La lluita contra la pobresa continua sent el principal àmbit d'actuació de la Creu Roja a Reus. Així ho han assegurat des de l'organització després de fer-se pública la memòria de l'activitat duta a terme durant el 2017. Un any en què s'han atès un total de 1.365 persones a través del subministrament d'aliments, així com productes d'higiene personal i de la llar, o ajudes per poder fer front al pagament del lloguer.

"Hi ha menys persones en risc d'exclusió", assegura el responsable dels Serveis Generals de la Creu Roja a Reus, Andreu Ferré. No obstant això, "les persones que segueixen en risc de vulnerabilitat no se'n surten", amb la qual cosa "necessiten més recolzament".

Per aquest motiu, i amb la voluntat de revertir aquesta situació de pobresa, la Creu Roja impulsa una sèrie de programes perquè aquestes persones puguin tornar a entrar al món laboral. De fet, i gràcies a aquests programes "s'han reinserit 35 persones", segons Ferré.

L'ajuda i atenció a la infància és un altre dels grans focus d'acció de la Creu Roja a Reus. De fet, la llar d'Infants, que aquest 2019 farà 40 anys que està en funcionament, ha acollit durant aquest 2017 un total de 103 infants de 0 a 3 anys. Tanmateix, s'ha portat a terme el projecte Infància Hospitalitzada, on s'acompanyen els menors que han d'estar ingressats a l'Hospital Sant Joan de Reus.

Paraules clau: