Back to top

La Polar Gran Fondo La Mussara continua batent rècords

Per cinquè any consecutiu, una de les curses de cicloturisme amb més renom de tot l'Estat ha escollit el nostre territori per instal•lar-s'hi. Enguany, nou recorregut i també, nova xifra rècord de participació femenina: s'han inscrit en la competició més de 800 dones.
Imatge d'un tram de la Polar Gran Fondo La Mussara

Una cursa popular de caràcter professional. Així defineixen la Polar Gran Fondo La Mussara els seus participants. Després de cinc anys, aquesta competició cicloturística s'ha convertit en una de les més importants de tot el territori espanyol. Van començar amb només 2000 participants i una idea molt clara: oferir als esportistes la cursa dels seus somnis. Ara ja són més de 8000 ciclistes.

Ho explica Sílvia Comeche, organitzadora de la Polar Gran Fondo La Mussara 2018: "El que més els hi agrada als ciclistes que participen en aquesta competició és, tant el concepte de la prova, una marxa popular però que ofereix serveis professionals, com els paisatges del Baix Camp".

La cursa crida tant l'atenció que cada any hi participen ciclistes de renom com Miguel Indurain, Haimar Zubeldia, Oscar Pereiro, Chema Martínez o Claudia Galicia. Aquesta competició ha variat enguany lleugerament el seu recorregut per no causar molèsties a les poblacions veïnes. Per primer cop, es disputa en tres distàncies: una de 89 km, una altra de 133, i l'última, i la més llarga, de 189. En total, la marxa passa per 17 poblacions del Baix Camp i Priorat i l'objectiu és poder gaudir dels seus paisatges privilegiats durant molts i molts anys. 

"Esperem seguir molts anys a Reus, ja que és aquí on tot va començar. Ara ja som una competició amb prestigi internacional, amb gent de 25 països diferents".

L'organització d'aquest esdeveniment ha volgut incrementar any rere any la participació femenina. En aquesta cinquena edició ja són 800 dones les que hi participen.