Back to top

La Policia Nacional denuncia els partits del Govern i la CUP per 'incitació a l'odi'

La Policia Nacional ha denunciat els representants dels partits de l'Ajuntament de Reus que van signar, el passat 3 d'octubre, el manifest de repulsa a la violència dels cossos policials durant el referèndum d'autodeterminació i per exigir a la policia que marxés de la ciutat
partits denunciats

Els portaveus a Reus del Pdcat, la CUP, ERC i Ara Reus hauran de comparèixer el pròxim dijous 23 de novembre al jutjat d'instrucció número 3 de Reus. A banda dels portaveus, també hi hauran d'anar els regidors de la CUP, Oriol Ciurana i Mariona Quadrada, i 6 membres de la societat civil entre els quals hi ha treballadors públics, representants d'empreses i altres persones a títol individual. Davant del jutge, els representants polítics hauran de donar comptes del manifest que van signar el passat 3 d'octubre en contra de la violència i demanant que la policia nacional marxés de l'Hotel Gaudí. Per aquest fet se'ls imputa per presumpta incitació a l'odi, un delicte que pot estar penat amb presó d'entre 1 i 4 anys.

Els partits afectats han comparegut aquest migdia davant dels mitjans de comunicació, el primer a parlar ha estat el batlle reusenc, Carles Pellicer, qui ha condemnat la denúncia i ha ratificat les accions fetes durant els darrers dies. "Com a alcalde de Reus, reitero el meu convenciment de la pulcritud de les actuacions que hem realitzat per garantir un clima de convivència, civisme i pau social", ha dit.


La portaveu del PdCat, Montserrat Vilella, ha volgut fer èmfasi en la intenció del comunicat que van signar: "L'únic que volíem és que marxessin els excedents policials i que tornés la tranquil·litat a la nostra ciutat, tal com va passar. Per tant, no entenem que ara ens diguin que això implica incitació a l'odi". Jordi Cervera, portaveu d'Ara Reus, ha estat més concís en el seu discurs. Assegura que avui mateix "tornaria a signar el manifest perquè l'únic que volíem era que hi hagués pau a Reus".

Entre els 6 imputats de la societat civil, dels quals no s'ha volgut desvetllar la identitat, hi ha representants dels bombers a qui se'ls acusa de malversació de fons per haver utilitzat l'uniforme i material del cos de bombers fora de servei. A la resta se'ls assenyala per coacció a l'autoritat. Alguns van ser identificats durant la manifestació del passat 3 d'octubre al migdia, mentre que d'altres, senzillament, van ser fotografiats mentre es manifestaven.

Les forces sobiranistes estan convençudes que hi haurà noves accions judicials. Així ho ha dit la portaveu de la CUP, Marta Llorens: "Això és l'inici d'altres fets molts més contundents, és un estat de setge engendrat per l'estat espanyol i manté una clara relació amb el règim de 1978". La indignació també s'ha palpat en les paraules de la representant d'ERC, Noemí Llauradó, qui ha deixat clar que l'únic que van fer és clamar que "volem votar i que volem llibertat, si això és incitar a l'odi que vingui algú i ens ho digui". "Avui, podíem no haver comparegut però aleshores hauríem assumit que el que ens estan fent és normal i no és així. El pitjor és que això tot just comença i que s'estendrà a més capes de la societat", ha conclòs.

Els 13 imputats van rebre la citació judicial ahir al matí però no han tingut l'auto fins avui. Els representants polítics asseguren que la denúncia és sorprenent i delirant i que avui tornarien a signar el manifest. A banda dels imputats, a la resolució judicial hi apareixen altres noms com els dels cupaires Edgar Fernàndez i Xavier Angelergues. El dubte és saber si el jutge també els imputarà o no.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades