Back to top

La política reusenca s'estanca a l'espera de les eleccions

El plenari del proper dilluns serà de tràmit i només dues mocions sobre la pobresa energètica poden arribar a suscitar debat.
L'alcalde de Reus, al darrer plenari

Una moció d'alcaldia; l'aprovació de la carta de serveis esportius; l'aprovació del catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament pel 2019; dues propostes del PSC sobre la pagesia i de suport al pacte d'Estat contra la violència masclista; i 4 mocions dels grups a l'oposició. El curs polític d'enguany arrenca amb el fre de mà posat i el plenari d'aquest proper dilluns, molt probablement, no passarà a la història.

L'activitat s'havia intensificat abans de les vacances de Nadal i ara, amb l'inici del 2019, sembla que s'hagi signat la pau. La calma abans de la tempesta que suposarà una campanya electoral que s'albira llarga. Aquest divendres es presenta Daniel Rubio com a candidat a l'alcaldia per ARA Reus. Un dels molts actes que esquitxaran l'agenda en les properes setmanes i que capitalitzarà bona part dels esforços de la plana política.

El ple de dilluns, però, servirà per posar de nou sobre la taula una de les principals preocupacions de bona part de la ciutadania: la pobresa energètica. Enguany més de'un miler de famílies han sol·licitat algun tipus d'ajuda per poder fer front als rebuts de l'aigua, el gas o l'electricitat. La CUP i Ciutadans porten el tema a debat al saló de plens des de dues perspectives diferents. Els independentistes des de l'òptica del desplegament de polítiques i recursos per combatre la problemàtica; i els taronges per prevenir accidents i incendis en habitatges de la ciutat connectats il·legalment a la xarxa elèctrica. El partit de Juan Carlos Sánchez vol que s'evitin casos com el de Badalona i que, en aquells casos de famílies que punxen la llum de forma il·legal però que tenen problemes econòmics siguin derivats a serveis socials.