Back to top

La pressió veïnal expulsa els ocupes del Barri del Carme

El president de l'Associació de Veïns del Carme ha afirmat aquest matí que 1 de cada 4 cases de Reus estan ocupades. Una dada que l'Ajuntament ha negat rotundament, reclamant que el debat municipal ha de ser seriós. Amb tot això, aquest matí els veïns del Carme han tapiat un habitatge del barri després de fer-ne fora els ocupes.
Ocupes barri carme

Aquest matí els veïns del barri del Carme han tapiat un habitatge ocupat després de fer-ne fora els inquilins. La casa, situada al número 15 del carrer de Sant Francesc, és la dotzena casa que tapien els veïns per ocupacions il·legals. En aquest context, el president de l'Associació de Veïns i també secretari de la Coordinadora Ciutadana i d'Entitats en Defensa del Territori ha afirmat que 1 de cada 4 cases de tot Reus estan ocupades. "Les zones més afectades són els barris Gaudí, del Carme, de Sant Josep, Fortuny i d'Horts de Simó", ha sentenciat el president de l'Associació de Veïns L'Harmonia del Carme, Josep Machado.

Unes dades que des de l'Ajuntament s'han volgut negar immediatament, fent referència a la poca serietat del debat municipal en un context previ a les eleccions. "No és seriós afirmar que el 25% dels pisos de Reus estan ocupats, fa riure", ha reconegut el regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Reus, Marc Arza. "Estem en unes dates en què ja no sabem si els presidents de les associacions de veïns parlen com a tal, o ho fan com a membres d'una llista de les eleccions municipals", ha afegit.

Un altre habitatge del barri del Carme s'hauria intentat ocupar aquesta setmana, però s'hauria acabat frustrant arran d'una ràpida actuació dels veïns i la Guàrdia Urbana, que l'han pogut precintar. 

Ocupes barri carme