Back to top

La previsió per enguany, més oli i de millor qualitat

Com cada any a final del mes d'octubre comença la temporada d'oliva a la comarca. Enguany, però, amb una previsió de producció més elevada respecte a la de l'any passat gràcies a les condicions meteorològiques i de la terra. De fet, Tarragona és la segona província més puntera pel que fa a l'elaboració d'oli d'oliva a Espanya, incloen-hi i la DOP Siurana. Riudecanyes just ha iniciat el premsat de l'oli nou.
Temporada oliva 2019

Borrasses, sacs i senalles són els elements més comuns d'aquestes setmanes entre els pagesos de Riudecanyes.

I és que, dilluns 28 d'octubre va començar l'oliva, una temporada que té previst durar fins a finals d'any o principis del vinent, ja que és una collita marcada per l'abundància d'olives als arbres i per tant, per a l'increment de la producció de l'oli. 

temporada oliva

La Cooperativa Agrícola de Riudecanyes està sota el segell de la Denominació d'Origen Protegida Siurana, i produeix el seu propi oli: Escornalbou. Un nom definit pels quatre pobles que la formen: Duesaigües, l'Argentera, Vilanova d'Escornalbou i Riudecanyes. De fet, des de la cooperativa preveuen que 'la collita d'enguany portarà quantitat, però sobretot qualitat', ja que ha estat un any tranquil pel que fa a la plaga de mosca negra.  

Temporada oliva

L'oli d'Escornalbou s'exporta a més de 10 països d'arreu del món, i és que un dels segells que li donen qualitat a la marca és que el producte és de proximitat i se sap en tot moment la procedència d'aquest. Una de les fites d'aquest any de la Cooperativa Agrícola de Riudecanyes és comercialitzar tot l'oli que produeix, que es troba sobre uns 250.000 kg envasats. Per això, la fira de l'oli nou de Reus i de Tarragona seran les pròximes fires on la cooperativa hi serà present.