Back to top

La Primavera Cultural de les Borges del Camp homenatjarà a Ferran Jové

1a Mostra d’Entitats, donació de 100.000 fotografies i homenatge a Ferran Jové, principals actes de la Primavera Cultural a les Borges del Camp.
La Primavera Cultural de les Borges del Camp homenatjarà a Ferran Jové

Les Borges del Camp ja ha tancat l’intens programa d’actes de la Primavera Cultural, que tindrà lloc del 15 al 23 d’abril, amb una dotzena d’actes entre els quals destaquen el nomenament de la biblioteca municipal amb el nom de Ferran Jové i Hortoneda, il·lustre activista cultural borgenc traspassat el mes d’agost de 2017; la celebració de la 1a Mostra d’Entitats, i la donació de 100.000 fotografies de l’arxiu particular del cronista gràfic de la vila Antonio Parés Subietas. 

Precisament la Primavera Cultural s’obrirà el diumenge 15 d’abril amb la inauguració de l’exposició “Recull fotogràfic arxiu Antonio Parés” a la Sala d’Exposicions del Centre Cultural Marinada. Durant aquest acte tindrà lloc la donació per part d’Antonio Parés del seu arxiu particular fotogràfic i de vídeo a l’Ajuntament de les Borges del Camp. 

L’arxiu, amb més de 100.000 fotografies i més de 100 hores de vídeo, és un recull de les festes, els paisatges, els personatges, i la vida quotidiana de les Borges del Camps des de fa més de 50 anys, i esdevé un testimoni gràfic de gran valor per al municipi.

L’altre acte destacat i innovador al municipi és la 1a Mostra d’Entitats, que tindrà lloc el 22 d’abril, durant tot el dia, a la pista del Centre Cultural Marinada. Les 26 entitats culturals, socials, esportives i cíviques del municipi exposaran les activitats que fan i com funcionen, i organitzaran diferents activitats que s’aniran succeint durant el matí i la tarda. A més, per dinar, cada entitat preparà una tapa.

La Primavera Cultural es tancarà el 23 d’abril amb un dels actes més emotius: es batejarà la Biblioteca Municipal amb el nom de Ferran Jové i Hortoneda. D’aquesta manera, el municipi vol retre homenatge a un dels seus fills més destacat per la seva intensa activitat cultural al llarg de tota la seva vida, promovent multitud d’iniciatives moltes de les quals encara avui tenen continuïtat. Precisament ell va ser el creador de la biblioteca  a començament dels anys 70 del segle passat en el marc de l’Associació d’Amics de les Borges que havia impulsat. Posteriorment, als anys 90 va passar a ser de titularitat municipal.

La resta d’activitats de la Primavera Cultural inclouen teatre, xerrades, música, excursions, i màgia per als més petits, entre d’altres. 

La Primavera Cultural és una iniciativa de l'Ajuntament de les Borges del Camp que compta amb imprescindible participació i col·laboració de totes les entitats del poble.