Back to top

La producció de préssec al Baix Camp cau un 30% en els darrers anys

A falta d’un mes perquè finalitzi la campanya de collita del préssec i de la nectarina, productors i distribuïdors del Baix Camp preveuen una temporada de fluïdesa entre l’oferta i la demanda. Un fet degut en part, a les pedregades que han afectat als productors de Lleida. La realitat però, és que el préssec ha estat un producte fortament castigat en els darrers anys pel que fa al seu preu. Una situació que ha provocat una transformació del tipus de cultiu, que al Baix Camp ha comportat el descens de fins el 30% de la producció d’aquest fruit.

L’ Òscar és un jove productor de Cambrils que des dels 19 anys treballa la terra al costat del seu pare. Tot i que el cultiu del préssec continua ocupant una part important dels seus terrenys, en els darrers anys han hagut d’adaptar-se als canvis del mercat. Ells, al igual que molts productors del Baix Camp, han optat per diversificar el cultiu. En el seu cas han substituït una part dels presseguers per horta. Un procés de transformació que, juntament amb l’abandonament de molts cultius,  en els darrers 3 anys ha provocat una reducció de la producció del préssec de fins el 30% al Baix Camp.  

Al llarg de l’any per la Cooperativa de Cambrils passen unes 1.000 tones de préssecs i de nectarina. Tot i el descens de la producció, el préssec continua sent un producte altament exportat. Després de passar per la Cooperativa de Cambrils, una bona part dels préssecs de l’Òscar aniran a parar a Polònia, Alemanya i França, on enguany s’exportarà prop del 80% de la producció.

S'espera que al llarg de tota la campanya de recol·lecció, que s'allargarà fins a finals d'agost, la demanda continuï absorbint tota la producció de préssec i de nectarina que es produeix a la zona.