Back to top

La psicosi pel coronavirus esgota les mascaretes a Reus

Des de fa setmanes centenars de ciutadans fan comandes de mascaretes per prevenir el contagi. També s’ha esgotat la solució alcohòlica antisèptica per rentar-se les mans.

El coronavirus s'ha estès a través de les xarxes socials molt més que no pas entre persones. És el que diuen els experts i el que evidencien determinats comportaments.

A la ciutat de Reus, sense anar més lluny, és impossible trobar mascaretes a les farmàcies sinó és per encàrrec. S'han exhaurit totes. Fins i tot aquelles que pràcticament no serveixen per res.

No prevenen el contagi

De fet, l'Organització Mundial de la Salut ja ha alertat que les mascaretes corrents no prevenen el contagi. Sí que és cert que eviten que un portador del virus el pugui transmetre, però els que les duen no estan menys exposats al Covid19 que els que van a cara descoberta.

reus

Patxi Bello, de la Farmàcia Bello, ubicada al Passeig Prim de Reus, assegura que fa un mes que es van exhaurir.

'La gent no les duu pel carrer perquè segurament les guarden a casa per quan hi hagi l'alerta oficial'.

Una alerta que, escoltant el secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, no es preveu que arribi mai.

Amb tot les mascaretes s'han exhaurit. I són molts els clients de la Farmàcia Bello que cada dia s'acosten per encomanar-ne de noves.

Gel per netejar-se les mans

gel antiseptic

Un dels hàbits que s'estan posant sobre la taula com a imprescindibles per evitar el contagi del coronavirus -i en general de qualsevol malaltia de transmissió entre humans- és el de rentar-se les mans assíduament. És un comportament que forma part de les mesures d'autoprotecció contra, per exemple, la grip estacional.

També exhaurides

Un dels mètodes per mantenir aquest hàbit, atès que no sempre tenim un bany amb sabó a prop, és una solució alcohòlica antisèptica. Un gel amb el qual ens podem desinfectar les mans i garantir que, en cas d'haver estat en contacte amb algun virus, aquest no es transmeti. Aquestes solucions, les que són antibacterianes, també estan exhaurides.

Patxi Bello assegura que 'nosaltres fem una solució d'aquest tipus al nostre laboratori'. Per bé que no està homologada per poder determinar que és antisèptica, 'és millor això que res', reconeix en aquest cas.

També durant el dia són molts els ciutadans que demanen aquest tipus de solució a la farmàcia. Sota encàrrec també es van venent a mesura que surten del laboratori.

Nova sessió del Comité de seguiment del coronavirus

Què puc fer per protegir-me? T'ho expliquem aquí 

Paraules clau:

Notícies relacionades