Back to top

La química demana que s'equipari el preu de l'energia a tota la Unió Europea

La indústria química del nostre territori insta el govern espanyol a transposar la directiva europea 2009/72, que estableix la normativa per fixar el preu de l’energia. Així ho va expressar el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, Joan Pedrerol, en el marc de la visita d’una delegació de la Comissió Europea d’Indústria, Investigació i Energia del Parlament Europeu.

Una delegació amb una desena d’eurodiputats, membres de la Comissió Europea d’Indústria, Investigació i Energia, va visitar aquest dimarts les instal·lacions del port de Tarragona, el polígon sud de la indústria petroquímica i el Centre Tecnològic de la Química de Catalunya a la Universitat Rovira i Virgili.

Una visita en el transcurs de la qual van voler conèixer, de primera mà, la situació al nostre territori pel que fa a indústria i recerca. Entre altres qüestions, es van mostrar molt interessats a tirar endavant el projecte del Corredor del Mediterrani. Tot i això el preu de l’energia va ser un dels temes principals tractats durant la trobada. Així, el president de l’AEQT, Joan Pedrerol, va demanar que es transposi la llei europea que marca el preu de l’energia, que 27 països tenen en vigor mentre que els altres 8 encara no. Entre aquests últims hi ha Espanya, motiu pel qual, diuen, hi ha una pèrdua de la competitivitat i greuges comparatius entre països.

La visita dels eurodiputats es fa en un moment clau, ja que la Unió Europea ha d’aprovar, properament, el pressupost del 2014 al 2020, i n’ha de fixar les diferents partides. D’aquesta manera, les peticions dels diversos agents del nostre territori poden arribar a ser escoltades a Europa.