Back to top

La Rambla de l'Art, un cinema radiant durant l'estiu

Pel•lícula, crispetes, i bon cinema. Avui ens traslladem cap a la vessant més artística de Cambrils, la Rambla de l'Art, un petit però lluitador cinema que es troba en el mes de l'any més esplendorós. La gran diversitat de contingut que ofereix al públic és un dels factors que diferencia aquest cinema de la resta.
Imatge de l'entrada de la Rambla de l'Art

La Rambla de l'Art, un cinema històric del municipi de Cambrils, es troba en el seu moment de màxima esplendor, tal com apunten des de l'equipament cultural. La temporada alta d'aquest espai coincideix amb l'època estiuenca, més concretament en el mes d'agost pel fet que el nombre d'espectadors es duplica respecte a l'hivern.

Aquest cinema és conegut per oferir una gran diversitat de pel·lícules al públic, de manera que combinen l'emissió de pel·lícules comercials amb les independents que es produeixen fora dels grans estudis cinematogràfics, com per exemple els films francesos, anglesos o alemanys. A banda, també realitzen cicles de cinema especialitzat en què emeten documentals cinematogràfics i sopars de cinema.

El espectadors que reben durant aquesta època és un públic de vacances, on s'hi inclouen visitants que passen l'estiu a Cambrils. No obstant això, aquest públic difereix molt del que s'hi pot trobar durant la resta d'any, denominat com a estable, fidel i cinèfil, i procedent del mateix municipi i de poblacions del voltant. Des del mateix cinema observen que els espectadors són de mitjana edat en amunt, motiu pel qual animen als joves a visitar una vessant del setè art menys comercial. 

No obstant això, aquestes petites empreses es veuen afectades directament per la mala praxis que es fa de la regulació del lliure mercat per part de l'Administració pública, tant espanyola com catalana. D'aquesta manera asseguren que si es realitzés una bona regulació, el seu cinema podria acollir un nivell més alt d'èxit.

Paraules clau: