Back to top

La Rambla de l'Art vol guanyar 3.000 espectadors aquest any

La Rambla de l'Art de Cambrils té un propòsit per aquest 2019 engrescador: aconseguir 3.000 espectadors més anuals. Es tracta d'unes xifres optimistes, tenint en compte que enguany n'ha guanyat 250, però a la qual s'han proposat arribar a través dels ja consolidats cicles de cinema alternatiu o sopars-tertúlia.
cinema

Ambiciós, però no impossible. El cinema la Rambla de l'Art de Cambrils vol créixer un 10% en espectadors, el que es tradueix en 3.000 persones més. L'equipament cultural ha tancat el 2018 amb un augment de 250 espectadors més, una dada que des de la Rambla es valora positivament. Per arribar-hi, fan una crida a les administracions perquè s'impliquin. Així ho apunta el responsable de l'equipament, Toni Badimon, qui posa èmfasi en la feina feta per part de l'associació cultural cinematogràfica del camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A través d'aquesta entitat, explica, s'han aconseguit fons públics d'administracions com la Diputació de Tarragona que han permès donar aire a l'equipament cultural.

Per poder arribar a la xifra d'espectadors proposada, s'aposta per obrir tots els dies de la setmana, així com també seguir organitzant cicles i jornades culturals amb el cinema com a punt en comú. D'aquesta manera, s'espera poder arribar a les expectatives de públic proposades. Ara mateix, el llindar d'espectadors no arriba a les 30.000 persones. A més, una gran majoria segons l'empresa, són provinents de ciutats veïnes de Cambrils. Segons Badimon, el municipi actua en moltes ocasions de 'ciutat dormitori', exceptuant un petit grup molt actiu que és assídua als actes culturals que s'organitzen a la localitat. El públic de temporada, el de l'estiu, també representa un percentatge important envers les dades d'assistència del cinema cambrilenc.

 

L'IBI, una càrrega per la Rambla de l'Art

La polèmica del pagament de l'IBI també ha repercutit en el dia a dia de la Rambla de l'Art els darrers dotze mesos. Actualment, el cinema està pagant les quotes corresponents als anys anteriors i de cara a enguany, s'ha aconseguit una bonificació generosa per fer front a aquest impost. Concretament, tal com assenyala Badimon, aquesta subvenció correspon al 95% i està contemplat a la normativa municipal. Això però, no l'eximeix de pagar amb les quotes pactades la resta de l'Impost sobre Béns Immobles en referència als cinc darrers anys.

Amb tot, les dades estatals de públic a les sales de cinema i la resposta per part del públic fan pensar que l'any estrenat portarà bones estrenes i més consolidació a l'equipament cambrilenc.

Notícies relacionades