Back to top

A la recerca d'un pis per començar una nova vida

Nou persones refugiades estan buscant un pis de lloguer a Reus a través de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. Després de passar la primera fase de sis mesos a una casa d'acollida, ara han de trobar un lloc per viure de forma autònoma i més endavant poder trobar una feina.
Nou persones refugiades estan buscant un pis de lloguer a Reus a través de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat.

"Em dic Ali, sóc de Bangladesh, fa sis mesos que visc a Reus i ara necessito un pis i treballar". Aquest és Ali, un dels refugiats que va arribar fa sis mesos a Reus després de ser rescatat pel vaixell Open Arms. Durant aquest temps ha estat al centre d'acollida de la ciutat amb els altres refugiats, però després de sis mesos necessita trobar un habitatge. El cas d'Ali no és l'únic. A hores d'ara queden nou persones que necessiten allotjament abans de finals de febrer. D'altres, com en Gislain i 14 persones més, ja n'han trobat. "Alguns de nosaltres ja hem trobat un pis, com jo, que hi vaig aquest dilluns. Demano a la gent que pugui ajudar-nos a trobar una vida millor en un futur", explica Gislain.

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat a Reus està fent una tasca de recerca per trobar aquests pisos. Paral·lelament, els refugiats segueixen formant-se tant en l'idioma com pel que fa a coneixements professionals, perquè trobar feina és la següent fase després de viure en autonomia. "Després necessito treballar. Hem fet cursos d'idiomes, sanitaris, d'operaris de piscina i manipulació d'aliments", diu Ikman.

"Quan aquestes persones puguin passar a la següent fase deixaran places lliures al centre d'acolliment, i podran arribar nous refugiats", afegeix la regidora de Benestar Social a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella. "Les persones que tenim al centre tenen permís de residència i de treball, i tenen garantit el pagament del lloguer perquè pertanyen al programa. No estem demanant caritat, sinó que la gent que tingui un pis de lloguer es posi en contacte amb nosaltres", explica el director de CEAR a Reus, Óscar Revilla.

Des de la comissió es fa una crida a tots aquells que puguin oferir un lloguer a la zona del Camp de Tarragona. Els interessats poden fer-ho a través del correu electrònic habitatge@cear.es o a través del telèfon 93 301 25 39.

Paraules clau: