Back to top

A la recerca de més detalls sobre el neolític antic cardial a Cambrils

Ja han passat onze anys des del moment en què Cambrils es va convertir en un referent arqueològic amb el jaciment del Cavet. Un espai on s'han descobert troballes molt interessants pels experts. Ara, s'ha iniciat una nova campanya que es centra en un antic abocador que segons les hipòtesis amb les quals treballen els arqueòlegs, podria formar part d'un fossat defensiu del neolític antic cardial.
cavet

Un equip d'arqueòlegs de l'IPHES treballa des de principis de desembre al jaciment del Cavet de Cambrils. Onze anys després dels primers descobriments, ara els experts han iniciat una nova campanya amb la qual aspiren a trobar nous elements que ajudin a  entendre com era la vida fa més de 7.700 anys. En aquesta ocasió, s'ha escollit un espai molt concret del jaciment per fer treball de camp.

Fins al moment, s'han recollit centenars de mostres que poden aportar informació sobre els avantpassats que van habitar en aquest indret, que utilitzaven aquest espai com abocador. Ara bé, en un futur, es vol provar la hipòtesis que a banda d'abocador, aquest formés part d'un fossat defensiu del poblat.

El grup d'investigació no tanca portes a noves campanyes, ja que asseguren que el jaciment continua amagant grates sorpreses. L'excavació durarà fins finals de mes i compta amb el recolzament econòmic del consistori cambrilenc.

Notícies relacionades