Back to top

La reconstrucció de la Casa Navàs original és imminent

Els responsables de l’emblemàtic edifici modernista de la plaça del Mercadal han anunciat aquest dimarts que o bé la torre o bé el frontispici estarà enllestit abans d’acabar el 2020. En poques setmanes es donarà a conèixer el projecte complert. 
Casa Navàs

La Casa Navàs iniciarà en breu les tasques d’adeqüació, reforma i construcció dels elements arquitectònics que es van veure danyats el 1938, durant els bombardejos franquistes sobre la ciutat de Reus. 

Tant la torre com el capcer es van destruir totalment i encara avui en dia són ben visibles les seves restes. Des de fa anys que tant la propietat com els gestors culturals públics busquen la manera de tirar endavant una reconstrucció que tornaria a la joia modernista de Reus la seva esplendor. 

‘Les obres començaran en breu i acabaran abans del 2021’

Doncs bé, segons Sílvia Sagalà, la gerent de la Casa Navàs, ‘les obres començaran en breu i acabaran abans del 2021’. El que no respon Sagalá és quines obres. Si les del frontispici o les de la torre: ‘això només ho podré dir quan estiguin tots els serrells ben lligats, possiblement en poques setmanes’. 

Casa Navàs

La idea, doncs, és reconstruir un dels dos elements devastats durant la Guerra Civil. Sagalà admet que ‘també tenim propostes d’altres arranjaments importants a l’interior de la casa, però tot plegat no ho podrem tirar endavant en els propers anys... trigarem més temps’.

Amb tot, s’entén que la voluntat dels propietaris és tirar endavant les tasques d’adeqüació de la Casa Navàs que ja suma més de 25.000 visitants i que s’ha convertit, des de la seva obertura al públic, en un espai de referència turística a la ciutat. 

Noves propostes

De fet, la nova propietat de la Casa Navàs té la voluntat d’obrir-se encara més. De moment han presentant les visites modernistes, amb sopar i concert inclòs, així com també els vermuts a la Casa Navàs, que permet sumar la visita a l’espai amb el fet de fer el vermut en una terrassa incomparable.

Casa Navàs

Notícies relacionades