Back to top

La recuperació de la Cartoixa d’Escaladei destapa diverses restes del XIII

Les troballes estaven enterrades sota la runa acumulada al llarg del temps i són restes arqueològiques de gran valor històric i simbòlic

Les obres de recuperació iniciades el mes de juny a la Cartoixa d'Escaladei han tret a la llum diverses restes arqueològiques datades del S. XIII. Es tracta d'algunes cel·les primitives a l'interior del pati del claustre, que són les més antigues de totes les cartoixes de la península Ibèrica, i tres capelles gòtiques que estaven enrunades sota més de 3 metres de terra i que es creien espoliades o desaparegudes.

Una de les capelles descobertes

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, ha estat a la Cartoixa d'Escaladei en una visita d'obres per tal de presentar les noves actuacions del monument prioratí. El projecte preveu recuperar la morfologia de l'església disposada al S. XVII. Per altra banda, també es preveu fer la recuperació funcional del sagrari i la restauració i museïtzació del claustre major, un dels espais més importants de la Cartoixa.

visita de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a la Cartoixa d'Escaladei

Aquests nous projectes formen part del conjunt d'actuacions iniciades el 2009 emmarcades dins del pla director del monument que té per objectiu posicionar el monument com a element patrimonial identitari del Priorat i dotar-lo de nous espais per visitar.

Paraules clau:

Notícies relacionades