Back to top

La regulació del dol reobre la guerra de les banderes

El ple de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat una moció del Partit Popular que pretén regular el dol municipal. El PSC s'ha desmarcat de la posició de la resta de socis del govern municipal, els quals han votat en contra per considerar la moció oportunista i de provocar la confrontació entre els cambrilencs. En la sessió plenària també s'ha aprovat per unanimitat reclamar els ajuts impagats per la Generalitat als alumnes de les llars d'infants.
L'ajuntament de Cambrils plenari gener 2018

Les banderes de l'Ajuntament de Cambrils onegen a mitja asta des fets de l'1 d'octubre. Fet que ha estat motiu de discussió del plenari ordinari d'aquest mes de gener, ja que el partit popular ha presentat una moció per regular el reglament del dol municipal. Pels populars l'article 17 del Reglament d'Honors i Distincions no és suficient. I per aquesta raó, han proposat que s'especifiqui l'alçada del pal, el període i per a quin tipus de persones i moments d'excepcionalitat s'implementa el dol, entre altres aspectes. El debat ha derivat en un enfrontament entre els partits del govern i els de l'oposició sobre la neutralitat de l'administració local.

"El supòsit pel qual s'estan aguantant les banderes a mig pal en aquest ajuntament no compleixen cap dels supòsits que regula l'article 17. Com poden explicar vostès que estan utilitzant una figura en el seu propi interès partidista?", ha reblat el portaveu del PP, David Chatelain. En la mateixa línia s'han manifestat des de Ciutadans, Imanol Rico ha lamentat la manera com l'alcaldessa Camí Mendoza està aplicant la normativa fent "cas omís a part de la ciutadania". La bandera espanyola no està present en la sala de plens fet que ha posat de relleu l'edil no adscrita, Encarni Bello, qui ha afirmat que "aquí hem de complir únicament les lleis de les banderes".

La moció ha comptat amb la negativa d'Esquerra Republicana i del PdeCAT mentre que el PSC s'ha desmarcat de la posició de l'equip de govern i hi ha votat a favor. Per la seva part, el republicà Eduard Pellicer, ha asseverat que el PP "l'únic que busca amb aquesta moció és la confrontació entre els cambrilencs per molt que vulgui fer creure que només té al cap la neutralitat de les administracions, una neutralitat que per cert a les administracions que governen no practiquen". Pel que fa a la pdecatenca Mercè Dalmau ha considerat que "és completament absurd proposar una nova regulació que el que fa és hiperregular l'administració". Per Iván Sanz, portaveu de l'Assemblea de Cambrils, s'haurien de prioritzar els temes municipals i, per això, s'ha abstingut en la seva aprovació.

Per altra, en la sessió plenària també s'ha aprovat reclamar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat que es paguin les subvencions de 1.300 euros per als alumnes de les llars d'infants municipals impagades durant els cursos del 2012 fins el 2015. La moció presentada per l'Assemblea ha apel·lat a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ho avala. I en relació en l'àmbit educatiu també s'ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per la gestió de les beques menjador.