Back to top

La Reina Margarida i l'imaginari de Pilarín Bayés

Veu la llum un llibre de l'editorial Mediterrània amb textos de Lídia Bargas i les il·lustracions de Pilarín Bayés sobre la vida de la Reina Margarida de Prades. Més de 100 persones han assistit a la seva presentació, una conversa entre les dues autores i el catedràtic de la URV, Antoni Jordà.
Pilarín Bayés i la Reina Margarida

La Reina Margarida des de les mans de Pilarín Bayés. Aquesta és la idea que va tenir Lídia Bargas després de fer una xerrada a l'escola sobre l'època medieval a Prades i el regnat de l'última membre de la Corona d'Aragó. Anys després, ja és una realitat.

Més de 100 persones s'han aplegat al Centre Cívic de la vila vermella per escoltar una conversa entre les dues autores, en què han explicat anècdotes sobre la creació del llibre.

Elles mateixes han confessat que ha estat un projecte apassionant, i Lídia Bargas afegeix que "va adreçat a un públic general i pensat per llegir en família". Pilarín Bayés l'ha encarat "amb molta il·lusió. És un personatge que coneixia lateralment, i dibuixar-l'ho en la Prades del gòtic català i enmig dels seus problemes ha estat divertit i bonic".

Un acte que ha acabat amb la signatura del llibre als assistents. Petits i grans han pogut conversar amb les autores i emportar-se a casa un trosset de la vida de la Reina Margarida.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades