La relació de la poma de polpa vermella i el colesterol
Des d'aquest gener, l'Eurecat ha posat en marxa un estudi que vol comprovar si el consum continuat de poma de polpa vermella ajuda a reduir els nivells de l'anomenat colesterol dolent. Per aquest motiu, conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili i l'Hospital Sant Joan de Reus, miraran l'efecte que té en diversos voluntaris, comparant el consum de la poma de polpa vermella amb el d'una blanca o beix.
Per determinar si una persona pot ser voluntària, només cal que es dirigeixi a les instal·lacions de l'Eurecat per tal d'analitzar-li els nivells de colesterol. La responsable de l'Àrea d'Estudis Clínics de l'Eurecat, Rosa Solà, destaca que 'aquestes pomes es consumeixen durant 6 setmanes i els seus efectes es compararan amb pomes que no tenen aquestes propietats'.
La poma de polpa vermella és un producte recuperat, provinent d'Àsia. A Europa es va deixar de conrear amb l'entrada de la poma de carn blanca. L'estudi es complementa amb un estudi de sang, orina i femta de les persones que han ingerit durant un mes i mig aquest producte.