Back to top

La relació de la poma de polpa vermella i el colesterol

Un estudi vol comprovar si el consum continuat de poma de polpa vermella ajuda a reduir els nivells de l'anomenat colesterol dolent.
Poma vermella

Des d'aquest gener, l'Eurecat ha posat en marxa un estudi que vol comprovar si el consum continuat de poma de polpa vermella ajuda a reduir els nivells de l'anomenat colesterol dolent. Per aquest motiu, conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili i l'Hospital Sant Joan de Reus, miraran l'efecte que té en diversos voluntaris, comparant el consum de la poma de polpa vermella amb el d'una blanca o beix.

Per determinar si una persona pot ser voluntària, només cal que es dirigeixi a les instal·lacions de l'Eurecat per tal d'analitzar-li els nivells de colesterol. La responsable de l'Àrea d'Estudis Clínics de l'Eurecat, Rosa Solà, destaca que 'aquestes pomes es consumeixen durant 6 setmanes i els seus efectes es compararan amb pomes que no tenen aquestes propietats'.

La poma de polpa vermella és un producte recuperat, provinent d'Àsia. A Europa es va deixar de conrear amb l'entrada de la poma de carn blanca. L'estudi es complementa amb un estudi de sang, orina i femta de les persones que han ingerit durant un mes i mig aquest producte.