Back to top

La Reus Viu el Vi aplegarà una trentena de cellers, el 20% seran nous

La novena edició de Reus Viu el Vi aplegarà una trentena de cellers i renovarà el 20% dels participants. Entre les novetats d'enguany els organitzadors han destacat descomptes als restaurants del Barri Santa Anna i la promoció del vi i cava de Prades. El Cònsol belga inaugurà la fira que se celebrarà entre el 9 al 11 de juny.
Presentació de la novena edició de la fira Reus Viu el Vi

En la novena edició de Reus Viu el Vi hi participaran 32 cellers de diverses denominacions d'orígens que formen part de la Cambra de Comerç, com la DO Montsant, la DO Tarragona, la DO Priorat o DO Catalunya entre altres. Els cellers estaran ubicats en 46 estands a la plaça Llibertat. Així, els visitants podran triar entre un centenar de varietats de vins, caves i vermuts, el 20% dels quals seran nous cellers respecte l'edició anterior. La gastronomia i la música també hi jugaran un paper clau en aquesta ocasió. De fet, hi hauran 8 espais gastronòmics on es podran degustar productes de proximitat i l'oli de Siurana hi tindrà especial rellevància. Dos discjòqueis -un en cada extrem de la plaça- seran els encarregats d'amenitzar el certamen. Segons els organitzadors es van servir 55.000 tastos i 30.000 degustacions l'any passat. Unes xifres que voldrien tornar a assolir i que demostren la bona salut del món vinícola català.

"Si anem ara a restaurants de Reus, Cambrils o Salou la carta ha millorat moltíssim, s'ha passat del 5% al 50%" en els darrers nou anys, ha rebat el president de la Cambra de Comerç de Reus. Isaac Sanromà ha assegurat que "la feina encara no està tota feta i, per això, no es pot abaixar la guàrdia".

L'Associació de Restauradors del Barri Santa faran un 10% de descompte

Entre les novetats d'enguany destaquen la proposta dels Restauradors del Barri Santa. Tots els visitants comptaran amb un 10% de descompte en els establiments que formen part d'aquesta associació durant els dies de la fira. Per altra, també es promouran el vi i el cava de Prades, ja que la Cambra reusenca ha arribat a un acord per difondre la Fira del Vi i dels Cava de Proximitat de Prades que se celebrarà aquest estiu.

D'altra banda, la DO La Mancha serà la Denominació d'Origen convidada d'enguany. La seva invitació sorgeix arran de la participació de l'entitat reusenca a la Feira Nacional del Vino el passat mes de maig. L'acte inaugural anirà a càrrec del Cònsol General de Bèlgica a Barcelona Didier Verwaerde. D'aquesta manera, els responsables de la Reus Viu el Vi volen estrènyer els vincles comercials amb un dels mercats afirmen més interessats pels cellers catalans.

La Reus Viu el VI és solidària

Per segona vegada aquest certamen acollirà l'Ostrada Solidària el dissabte al matí. Es tracta d'una degustació d'ostra rissada del Delta que tindrà un cost de 7 euros. Els diners recaptats es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.