La Ribera en flor, un espectacle cromàtic
La Ribera d'Ebre és una de les primeres zones de Catalunya amb conreus de fruita dolça que treu la flor. Aquest fet origina que, amb l'arribada de la primavera, el paisatge d'aquesta comarca ens regali unes imatges espectaculars, úniques a la demarcació.
El territori esdevé una gran catifa de tons blancs i rosats gràcies a la floració d'arbres fruiters. A la Ribera de l'Ebre s'alterna el rosa dels ametllers i presseguers, els blanc dels cirerers i albercoquers, les tonalitats encara marronoses dels boscos de ribera, els verds de lluents de la plana i de les pinedes amb els blaus turquesa del riu.
Tot un espectacle cromàtic que perdura durant prop de tres mesos.
La Festa de la Clotxa
Si visitem la Ribera d'Ebre en aquestes dates primaverals, és molt recomanable apropar-se a la Serra d'Almos on, el proper diumenge 8 d'abril es celebra la Festa de la Clotxa 2018.
La protagonista d'aquesta celebració és la Clotxa, un aliment d'origen pagès molt tradicional d'aquesta zona que consta d'un pa partit pel mig, farcit, en uns casos de peix salat i en altres de carn adobada i sempre amb hortalisses. Els ingredients de la clotxa tradicional de la Ribera d'Ebre són: el pa de pagès, arengades, ceba, tomàquets, alls, oli d'oliva i sal.
Una jornada gastronòmica ideal per descobrir aquesta part del territori i un indret, amb un atractiu especial, com és la Serra d'Almos.