Back to top

La RLT enfronta els treballadors de l'Ajuntament amb l'equip de govern

L'aprovació de l'increment salarial de només set nòmines ha portat el personal del consistori cambrilenc a protestar al ple. Des del comitè d'empresa del consistori han assegurat que interposaran una demanda judicial contra la decisió
Els treballadors durant el ple

Crits de "poca vergonya i mentider" i cartells de "No a les pujades de sou a dit". D'aquesta manera han respost els treballadors de l'Ajuntament de Cambrils a l'equip de govern durant el ple d'aquest juliol. Una sessió que ha estat marcada per l'aprovació de l'increment salarial de set treballadors del consistori, fora del marc de la Relació de Llocs de Treball que és una reivindicació que cueja des de fa temps per part del personal de l'Ajuntament.

L'equip de govern ha justificat la decisió explicant que els set casos són prioritaris i que la decisió no actua en perjudici de la Relació de Llocs de Treball. "Aprovem increments que hem cregut que són convenients i com a govern pensem que són els casos prioritaris, potser", ha reiterat el regidor de Personal de l'Ajuntament de Cambrils.

Uns arguments que no només no han convençut l'oposició, que ha demanat en bloc la retirada del punt de l'ordre del dia i després ha votat en contra, sinó que també ha generat la crispació entre els assistents.

Des del comitè d'empresa de l'Ajuntament ja han manifestat que interposaran una demanda judicial contra aquesta mesura i exigeixen urgència en la Relació de Llocs de Treball. "Reclamem que es faci la Relació de Llocs de Treball i que s'apliquin els increments amb uns criteris objectius no només a aquestes persones, que segur que ho mereixen, sinó a tot el personal que surti d'aquest estudi", ha assenyalat la representant de la junta de personal de l'Ajuntament de Cambrils.

El mes d'octubre és el termini que estava previst per a enllestir la Relació de Llocs de Treball. Tot i això, segons expliquen des del comitè d'empresa de l'Ajuntament, l'equip de govern ja ha manifestat a l'assemblea de treballadors un nou calendari, entre el maig i el juny del 2018. Una proposta que el personal del consistori rebutja i a la qual també respondran amb una demanda si el document no està acabat a l'octubre.