Back to top

De la Sedera al Mercadona, una dècada de polèmiques

Fem un repàs als capítols més polèmics de l'antiga Sedera, passant des del tancament de l'antiga fàbrica tèxtil al futur Mercadona.

Ja fa 15 anys que la planta a Reus de l'empresa Passarel·la Tèxtil, més coneguda com l'antiga fàbrica de la Sedera, va tancar les seves portes definitivament, deixant incert el futur del terreny, el que provocà un seguit de discussions entre el veïnat i el consistori que ha durat més d'una dècada.

Blocs d'edificis de 12 plantes

En un inici, l'Ajuntament reusenc proposà la construcció de diversos blocs d'edificis de 12 plantes havent modificat prèviament la planificació urbanística de la ciutat.  Els veïns, negant-s'hi en rotund, van engegar el moviment 'Salvem la sedera' per frenar el nou projecte i denunciar la intenció del govern tripartit existent en aquell moment i liderat per l'ex alcalde Lluís Miquel Pérez. Unes reivindicacions que van propiciar també la creació d'un nou partit polític, Ara Reus.

La Sedera

L'enderrocament i les queixes dels veïns

La situació va anar als jutjats i no va ser fins el 2014 que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'anul·là al·legant que el terreny només podia ser utilitzat per a sòl industrial, quedant en mans de Sòlvia, la immobiliària del Banc Sabadell. Les obres de l'enderrocament de l'antiga fàbrica van començar al 2016 generant de nou diverses queixes per part del moviment 'Salvem la sedera' ara en mans d'altres veïns amb l'objectiu de frenar els treballs. Com no pot ser d'altra manera, les obres van aixecar una gran expectació i van deixar el solar enllestit.

Mercadona, el propietari final

Dos anys més tard, al 2018, Mercadona s'interessaria pel terreny. L'empresa valenciana comprà l'espai un any més tard i no ha estat fins ara, després de passar una pandèmia mundial, que les obres del nou supermercat s'han posat en marxa. Una dècada de polèmiques que acaba, finalment, amb el contentament dels veïns que esperen que la circulació del passeig Misericòrdia no es vegi afectada pel moviment de vehicles que entrin i surtin del futur Mercadona.

Obres a la Sedera

Paraules clau:

Notícies relacionades