Back to top

La setmana decisiva, menys decidida que mai

Aquest dissabte es constitueixen els Ajuntaments i a Reus totes les incògnites continuen sobre la taula. Les converses continuen repetint-se, a l'expectativa que la CUP faci públic el resultat de les converses que aquest cap de setmana ha mantingut amb el teixit associatiu de la ciutat.
El plenari

Carles Pellicer és, a hores d'ara, l'únic candidat que manté en ferm la seva aposta per governar la ciutat immaculada des del primer dia. Junts per Reus ha apostat i continua apostant per revalidar el pacte amb Esquerra i ARA Reus. I ho mantenen sense pressió afegida, conscients que les alternatives són difícils i que en cas que no hi hagi cap acord l'alcalde repetirà com a batlle per ser el candidat de la llista més votada.

La CUP i la clau de l'alternativa

Un escenari molt diferent es viu a les seus d'Esquerra, el PSC i la CUP. Les tres formacions continuen mantenint contactes. Sobre la taula totes les opcions continuen obertes. Per bé que la CUP ha deixat en evidència que no vol formar part d'un govern amb els socialistes, el número dos de la formació, Édgar Fernández, ha esborrat els tuits on tancava la porta taxativament als d'Andreu Martín. I és que aquest passat divendres, els independentistes s'han reunit amb entitats, associacions i col·lectius de la ciutat per intentar consensuar un missatge unitari. Les incoherències són el gran problema en un partit que no vol que Pellicer continui a l'alcaldia però tampoc té estómac, diuen algunes fonts de la formació, per sumar amb un partit del 155.

Esquerra insisteix que vol l'alcaldia

I a tot això Esquerra continua en silenci sepulcral. La setmana passada van obrir per primera vegada les portes de les seves intencions en una roda de premsa en la qual només va quedar clar que els republicans es mantenien ferms i volien liderar el futur govern municipal. La opció preferida és la de pactar amb Junts per Reus i la CUP, però ambdues formacions es descarten mútuament, més enllà que Pellicer ha guanyat les eleccions i seria estrany que renunciés a l'alcaldia a favor de la segona candidatura. El govern d'Esquerres és el gran anel·lat entre els republicans. Ho confessen amb la boca petita, i estan a l'espera d'un gir de guió.