Back to top

"La situació ha arribat a uns límits insostenibles"

Així ho assegura el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEH) a Reus, Xavier Salvat, qui denuncia la manca d'ajudes que ha rebut el sector des de l'arribada de la pandèmia.

La segona onada de contagis ha provocat un confinament no imposat dels seus ciutadans. I és que el tancament de bars i restaurants, des del passat 16 d'octubre, ha deixat les ciutats desèrtiques.

El 100% dels bars i restaurants de Reus han presentat un ERTO 

Com a conseqüència, i segons l'última enquesta portada a terme des de l'Idescat, gairebé el 92% dels bars i restaurants han disminuït la seva facturació en més d'un 60% durant el tercer trimestre del 2020. Una manca d'ingressos que ha tingut un impacte directe en les dades d'ocupació, on el 80% dels establiments han fet un ERTO.

A Reus, i segons el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria a la ciutat, Xavi Salvat, aquesta xifra s'eleva fins al 100%. Des del sector asseguren estar al límit i denuncien que si les ajudes no arriben, urgentment, la situació serà crítica.

El menjar per emportar no és suficient

De moment, el que sí que poden fer els restauradors és fer menjar per emportar. Malgrat tot, Salvat assegura que aquesta opció només suposa un 10% de la facturació.

Conseqüències directes del tancament de la restauració 

El tancament de bars i restaurants també ha colpejat, directament, la resta de comerços. Els informes confirmen que la demarcació de Tarragona és la que presenta la davallada més alta d’entrades de clients a comerços des del tancament de la restauració.

Paraules clau:

Notícies relacionades